Zoeken in deze blog

dinsdag 12 maart 2013

Beauty tip voor een ontstoken oog!!

Heb je weleens last van een ontstoken oog en dat nu net de dag voor dat je een date hebt met die hottie :S. Hier is een beautytip. Deze werkt alleen een dag van te voren en heb ik ondervonden uit eigen ervaring.



Benodigde producten:

  1. Wattenschijfjes.
  2. Kopje/borrelglaasje 
  3. Vers gekookt water.

Zorg dat je een kopje pakt en giet hier pas gekookt water in, laat dit even staan tot dat het is afgekoeld. Als het is afgekoeld pak je een wattenschijfje helemaal op het puntje. Zorg wel dat je je handen net gewassen hebt zodat ze helemaal bacterie vrij zijn. Dan laat je het wattenschijfje in het gekookte water zakken, zorg ook hierbij dat je vingers niet in aanraking komen met het gekookte water. Als je dat gedaan hebt breng je het wattenschijfje naar je oog en wrijf je (niet te hard) van buiten naar de binnenkant van je oog en zorg hierbij dat het water als het ware door je oog spoelt (dit klinkt heel raar, maar weet het even niet anders uit te leggen ;)). Doe dit wel boven je wasbak anders wordt het een waterballet.
Ook kan je als je het vervelend vind een wattenschijfje te gebruiken een borrelglaasje pakken die vullen met gekookt water (tot de rand toe) en weer af laten koelen. Dan je hoofd naar voren buigen, oog wijd open (desnoods met je vingers even helpen) en dan je oog op het glas plaatsen. Je oog zit dus in het water nu even een paar keer goed heen en weer kijken en draaien en dan even droog deppen met een tissue of wattenschijfje.
Herhaal dit zo een 3 a 4 keer per dag of wanneer jezelf vindt dat het nodig is.Ververs wel elke keer het water.
Wat ook belangrijk is, is dat je de gehele dag geen make up draagt, dit omdat de infectie b.v. in je mascara of ogenschaduw kan gaan zitten en dan kan je hem weggooien. Ook is het fijn om je oog even tot rust te laten komen.

En als je dan de volgende dag opstaat is je ontstoken oog weg en ben je ready to go on the date!!

P.S. Dit is uit eigen ervaring dus het kan zo zijn dat het niet bij iedereen werkt .Bij mij duurt de infectie niet langer dan een dag als ik het verzorg op deze manier. Mocht het niet helpen en wordt je ontstoken oog alleen maar erger ga dan naar je huisarts.

Hoop dat het ook bij jullie helpt.

~XoXo~ Esther


www.youtube.com/estbellabeauty
Instagram: Estbella beauty
Facebook: http://www.facebook.com/est.bella
Keek: Estbellabeauty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten